"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Ağustos 2014 Çarşamba

VOLKAN DEMİREL'E 3 MÜSABAKADAN MEN TALEBİ



Konu: Futbolcu Volkan Demirel'e "3 müsabakadan men cezası" verilmesi talebimiz...

TFF - Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kuruluna

25.8.2014 tarihinde oynanan GS-FB spor kulüpleri arasındaki süper kupa finali sonrası maç sırasında Fenerbahçe Kalecisi Volkan Demirel,  penaltı atışları esnasında tartıştığı G.saray ''ın "Pitbull" lakaplı oyuncubu Felibe Melo için "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin" ifadelerini kullandığı bilgileri basında yer almıştır.

Toplumda rol model olan tanınmış bir sporcunun bu söylemi, bir yandan "öldürmeye" çağrı olmasının yanında, öte yandan duyarlı ve merhametli kitlelerin "galeyana gelmesine" sebep olmuş ve infial yaratmıştır.

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu ve hayvan hakları aktivistleri olarak, TCK ya göre savcılıklara baş vurmaktayız. Fakat, FB Kulübü olarak da, bir başkasına hakaret amacıyla da olsa, zaten sokaklarda yaşam mücadelesi veren sahipsiz ve çaresiz sokak köpekleri için, "katliam ve ölüm teşviki" içeren bu söyleminden dolayı:

1. Volkan Demirel'e Displin Talimatnamesinin 39. maddesine göre "3 müsabakadan men cezası" verilmesini talep ediyoruz.
2. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulundan da konuya ilişkin açıklama ve sokaklarda ki sahipsiz hayvanların korunmasına ilişkin mesajlar verilmesini talep ediyoruz.


Saygılarımızla..
Nesrin Çıtırık
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı
______________________________________________________

EK...1....

Futbol Talimatnamesi MADDE 39 SPORTMENLİĞE AYKIRI AÇIKLAMALAR (1)
bulunan açıklamaları ile TFF’nin saygınlığını zedeleyen futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan spor müsabakalarının taraflarını,müsabakalardaki görevlileri, spor kulübü veya federasyon Basın ve yayın organlarına sportmenliğe spor ahlakına veya fairplay anlayışın aykırı açıklamalardayöneticilerini rencide edecek yada bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde
 açıklamada bulunan futbolculara bir ila üç müsabakadan men cezası...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.