"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Nisan 2015 Perşembe

ŞIRNAK VALİSİ'NDEN ÖLÜ KATIR AÇIKLAMASI

Şırnak Valisi'nden ölü katır açıklaması





Şırnak'ta kaçakçılıkta kullanılan katırların infaz edilmesi tartışması, Vali Ali İhsan Su'nun olay hakkındaki son açıklaması ile yeni bir boyuta taşındı. Su, katırların "vurulmadığını, silah sesinden korkup uçurumdan düştüklerini" söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) üyeleri ile birlikte ölü katırların durumunsu incelemek için gittiği Şırnak'ta, Vali Su ile de görüştü.  
Onur Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Vali görüşmede bize, katırların vurulup öldürülmediğini, ancak silah sesinden korkup, uçurumdan düştüklerini söyledi" dedi.
"KAÇAN KATIRLARI, YAKALAYIP VURMUŞLAR..."
Onur, toplam 25 katırın öldürüldüğünü de anlatarak, "boyunlarından vurulmuş 15 katır derhal ölmüş. Diğerleri kaçmış. ancak kaçanları da askerler yakalayıp vurmuşlar" dedi.
9 KATIR TEDAVİ EDİLDİ, 1 KATIR MAHSUR
Onur, HAYTAP üyesi veterinerlerin yaralı 9 katırı da tedavi ettiklerini anlattı. "Veterinerler, 4 katıra cerrahi müdahale uyguladılar, 5 katır ise medikal tedavi gördü" diyen Onur, veterinerlerin katırlarda kurşun izlerini de saptadıklarını anlattı.
Kaçan bir katırın ise, mahsur kaldığını, ancak askerlerin köylülere katırı bulunduğu yerden kurtarma izni vermediklerini de söyleyen Onur, "o katırın sahibi olay gününden beri, her gün gidip katıra yem veriyor. Ölmemesini sağlıyor. Ancak askerler, katırın mahsur kaldığı bölgeden taşınmasına izin vermiyor" diye konuştu.
VALİ AÇIKLAMA YAPTI: "KATIRLARIN KAÇAKÇILIKTA KULLANILMASI HAYVAN HAKLARINA AYKIRI"
Şırnak Valiliği de görüşme hakkında açıklama yaparak, katırların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılmasının "hayvan haklarına aykırı" olduğunu bildirdi. Açıklamada şöyle denildi;
"CHP Milletvekili Sayın Melda ONUR ve beraberindekiler, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan katırlarla ilgili Valiliğimizi ziyaretlerinde:
Valiliğimizce, katırların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı, özellikle sigara kaçakçılığında kullanıldığı, katırların bu anlamda gayri yasal işlerde kullanılmasının doğru olmadığı, bunun hem hayvan hakları bakımından hem de taşınan kaçak sigaraların insan sağlığına verdiği zararlar ve insan hakları açısından da doğru olmadığı, bu anlamda hepimizin kaçakçılık faaliyetlerine karşı çıkmamız gerektiği, ilgili vatandaşları bu konuda kendilerinin de uyarmasının  uygun olacağı ifade edilmiştir.
Ayrıca kaçakçılık faaliyetlerinin sebebi olarak gösterilen işsizlik konusunda Valiliğimizce yöre vatandaşlarına (arıcılık, kilimcilik vb.) iş imkanları konusunda yardımcı olunacağının söylendiği gelen heyete ifade edilmiştir."
MELDA ONUR:
"KATIRLARI ÖLDÜREREK, ONURLARINI MI KURTARDILAR ?"
Onur, Şırnak Valisi'nin görüşmede kendilerine, açıklamada ifade edildiği gibi, katırları kaçakçılıkta kullanmanın "hayvan haklarına aykırı olduğunu" söylediğini belirterek, "Vali katırların kaçakçılıkta kullanılmasına hayvan hakkı ihlali dedi. Peki, katırları öldürerek onurlarını mı kurtarmış oldular?" dedi.

Tawşi der ki; Çapulcu Sinemacı olarak yorumum haber sitesindedir;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28753295.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.