"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

1 Mayıs 2015 Cuma

HAYVAN SAHİPLENDİRME SÖZLEŞMESİ NASIL YAPILIR?




Gerçek kişiler sözleşme yapar yapmasına ama ne kadar hukuki bağlayıcı olur?

Aranızda protokol yazılır bu kadar. 

Ancak noterden tüm şartları detaylı şekilde belirterek karşılıklı olarak yapılırsa bu kez gene sözleşmeyi gösterip köpeği alamazsınız,sadece mahkemede çok öncelik elde edip resmi bir noter sözleşmesi ile hayvanı alır yada ölüm durumunda ceza davası açabilirsiniz. 

Hakim elinde belge ister kanıt ister.

(Bir avukattan alıntıdır.)

Ne kadar sözleşme yapılırsa yapılsın karşı taraf isterse hayvanı ticari kullansın damızlık olarak ya da işkence ya da ölümüne bilerek sebebiyet versin hiç bir mahkeme hayvan için dişe dokunur ceza vermez. (Sözleşmeler bu iş için yapılır ama gerçek dünya böyle değil maalesef ). Hayvanı
 mutlaka kısırlaştırıp sahiplendirin ki (Özellikle çok pahalı olarak satılan veya nadir bulunan bir cins ise daha önemlidir) yavruları ticari olarak değer altına girmesin.

Örnek olumsuz olay; 20 ay önce Belediye barınağından sahiplenilen köpek için imzalattırılan sayısız sözleşmeden sonra " sahiplenen kişiyi kimse aramamıştır. 


Petarkadaş'tan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.