"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Temmuz 2015 Salı

MAYIN TEMİZLEYEN FARELER



     "Bu fareler dünyanın en faydalı işini yapıyor. Kamboçya’da iç savaş döneminden kalma mayın tarlalarını temizlemek için kullanılan fareler, Belçikalı kâr amacı gütmeyen ‘APOPO’ isimli kuruluş tarafından Tanzanya’dan getiriliyor."

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/97153/2/1/dunyan-n-en-yararl-fareleri

       Tawşi der ki; Aklıma bizde mayınlı tarlaya salınan zavallı eşekler geldi. Peki bu fareler de ölmüyor mu? O kısım yazılmamış, evet çok yararlı bir iş ama yapılırken patlama oluyor mu? Ayrıca bizdeki mayınlı alana salınan eşeklere kim dur diyecek?  Ayrıca haberdeki başlık "Dünyanın en yararlı fareleri" Sanki diğer mayın işi yapmayan fareler işe yaramıyor. Fareler olmasa her yeri böcekler sarardı! Hürriyet'in son zamanlarda çok komik ve bilgisizce yazılar yazan yazarları beni kahrediyor. Geçen de yeleli koca aslanları dişi yaptılar, kedi besleyenleri şizofren yaptılar.. Yazık.. Çalışıyorlar ama bilgisizce!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.