"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

22 Kasım 2015 Pazar

DIESEL DE ÖLDÜRÜLDÜ..


Bu haberi ne görmek ne de yazmak kolay değil. Bir hayvan sever için belki de katlanılması en zor şey insanlar yüzünden acı çeken ya da ölen hayvanları görmektir. Diesel'in ölüm haberi, Paris saldırılarıyla ilgili bütün tartışmaların ötesinde, üstünde bir durum.

Paris saldırılarıyla ilgili dünyanın büyük bir bölümü hassasiyet gösterse de, geçen 1 hafta içerisinde yaşanan ölümlere "oh olsun" diyebilecek kadar ve hatta hayatını kaybedenler için yapılan bir saygı duruşunu sabote edecek kadar insan yaşamına duyarsız kişilerle dolu bir dünyada yaşadığımızı üzülerek gördük. Masum insanların yaşama hakkına saygı göstermeyen birinden hayvan sevgisi beslemesini beklemek belki hayalperestlik olur ama belki bir ortak nokta yakalamak mümkün olur diye umuyoruz...

Fransız polis teşkilatında eğitim görmüş bir köpekti Diesel. Madalyalı, başarılı ve zeki bir hayvandı. Fransa'da yaşıyor olması onu Fransız yapmaz. Çünkü köpeklerin ne milleti vardır, ne de dini... Onlar bu dünyada sadece içgüdüsel olarak kendi bölgelerini ve yavrularını korumak, beslemek, üremek için varlar. İnsan sevgisine sevgi, ilgisine de sadakatle karşılık vermek dışında bir suçları da yok. İnsanları ilgilendiren hesaplaşmalar uğruna hiçbirine zarar verme hakkımız da bu sebeple yok. Bir köpek için nedir IŞİD, ya da nedir terör?
Fransa'nın hatta bütün Fransızların bu saldırılardan zarar görmesi sizin için bir "oh olsun" sebebi olabilir. Fransa ektiğini biçiyor da diyebilirsiniz. Hatta Fransa'nın yüzyıllardır emperyalizmle dünyayı sömürgeleştiren ülkelerden biri olması itibariyle bunu hak ettiğini de düşünebilirsiniz. Doğru ya da yanlış gerçekten önemi yok istediğinizi düşünebilirsiniz ancak bütün bu kafalardaki sebep sonuç ilişkileri sadece ve sadece insanların tarih boyunca devletler üzerinden yaptıkları çatışmalar, savaşlar üzerine kurulu.
Bir köpek için devlet nedir? Ülkeler arası sınırlar nedir? Terör nedir? Emperyalizm nedir? Kölelik nedir? Sömürgeleşme nedir? Ortadoğu nedir bir köpek için? Petrol nedir? IŞİD nedir? Bir köpeğin bütün bu dünyanın çarpık düzeni içerisinde suçu nedir? Bir grup teröristin bombalar patlatıp, kurşun yağdırdığı sokaklarda ölmeyi hak edecek ne yapmış olabilir bir köpek? Paris'te ölen masum insanlar için düşünceleriniz farklı olabilir ancak Diesel ne bir insandı, ne bir Fransız ne bir Hristiyan... O kendisine yemek veren, eğiten ve onu seven insanların yanında durduğu için öldü, daha doğrusu öldürüldü. Saint-Denis'teki saldırılarda o da zalimlerin hedefi oldu.
Birileri hala masum hayatların kaybı için "Oh olsun" derken, bütün dünyadaki köpek sahipleri, Diesel için #JeSuisChien ve #JeSuisDiesel hashtagleri ile paylaşımlar yapıyor ve kahraman köpeği saygıyla anıyorlar. Sizler için o paylaşımlardan bazılarını derledik...
Gönlünüz el veriyorsa statlardaki saygı duruşlarını sabote edin, sosyal medyada küfürler yağdırın, hatta şükürler edip sokaklarda kutlamalar yapın. Dünyayı biz insanlar bu hale getirdik, bütün bu katliamlardan sonra hangimiz masumuz ve hangimiz cennete gideceğiz blinmez. Ama bütün köpekler masumdur ve hepsi de cennete gider. Hoşçakal Diesel...
http://www.radikal.com.tr/radikalist/butun-kopekler-cennete-gider-1475988/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.