"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

3 Kasım 2015 Salı

YAKIŞMADI BAYBURT, DOĞAL YAŞAMA KURŞUN!!!

Lütfen Bayburtlular birkaç gün bana soru sormasın çünkü kendilerine şu an oldukça sinirliyim. İçlerinde kendilerini avcı olarak tanımlayan ama aslında katil olan kişi ya da kişiler aşağıdaki haberde okuyacağınız zavallı hayvanı ne hale getirmişler, lütfen videosunu izleyip gözlerine bakın ve avcılara, avcılık hakkında  ne hissettiğinizi düşünün;


http://www.hurriyet.com.tr/avcilarin-vurdugu-vasak-yogun-bakimda-tedavi-altina-alindi-40009430


BAYBURT’ta avcının tüfeğinden çıkan saçmalarla ağır yaralanan vaşak, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü geçen 20 Ekim günü, ağır yaralı olan bulunan vaşağı Kars’a gönderdi. KAÜ Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erdoğan Uzlu, vaşağa av tüfeği ile ateş edildiğini, 9 saçmanın isabet ettini bildirdi. Saçmalardan birinin kafatasının arka bölümünden girerek vaşağın beynine hasar verdiğinini bilgisayar tomografisi ile tespit ettiklerini anlatan Doç.Dr. Uzlu, şimdilik ameliyatın ikinci seçenek olduğunu belirtti. Tespit edilen bulgular üzerine Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı ile birlikte vaşağın tedavisine başladıklarına işaret eden Doç. Dr. Uzlu, alınan sonuçların ümit verici olduğunu söyledi. Yaralı vaşağın sağlığına kavuştuktan sonra doğaya bırakılacağını anımsatan Doç.Dr. Uzlu, merkezin çalışmalarını anlatırken, şöyle dedi:

"Merkez aracılığı ile Kafkas Üniversitesi hizmet alan değil ülke ve bölge geneline yaban hayatının korunması noktasında hizmet veren tek kuruluş olarak öne çıkmaktadır. Önümüzdeki ay açılışı planlanan bu merkez ülkemizdeki en iyi örnek olacak. Kafkas ülkeriyle işbirliğini ön plana çıkardık. İlk olarak Tiflis İlia Devlet Üniversitesi, Ekoloji Enstitüsü ile akademik işbirliği çalışmalarına başlanmıştır."   
Hürriyet




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.