"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

30 Ağustos 2015 Pazar

ZAFER BAYRAMI'NIZ KUTLU OLSUN!




       Zafer Bayramı, milletin parasıyla Ata'mızın bizlere mirası ormanın ortasına yapılmış kaçak saraylarında oturanların değil, her sene hastayım diyerek törenlerden kaçanların değil, şehit annesine; "Oğlun asker olmasaydı!" diyenlerin hiç değil, saraylarında oturanların yurtdışına kaçırılan tırlar dolusu dolarları yükselsin diye katledilen masum şehitlerimizindir!

28 Ağustos 2015 Cuma

İSTANBUL HADIMKÖY'DE KAYIP TAVŞAN!!!

 

      Karamel isimli bir tavşan İstanbul Hadımköy'de kaybolmuştur. Gören duyan varsa lütfen buraya yazsın ki eğer yaşıyorsa sahibi de tavşanına kavuşabilsin, lütfen okuyun;





Cumartesi Günü Hadımköyde Kayboldu, İstanbul

lütfen gören olursa bana 0541 519 88 43 nolu hattan ulaşsın cumartesi günü aniden kayboldu hadımköyde..asla kaçmaz çok sıcakkanlı bi dostumdu..3 senedir besliyorum lütfen gören olursa bana ulaşsın bulan kişi ayrıca ödüllendirilecektir...

http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-cumartesi-gunu-hadimkoyde-kayboldu-istanbul

26 Ağustos 2015 Çarşamba

GÜNÜN DOSTU


Sıcak havalarda evimizin, iş yerimizin önüne susayan canlar için lütfen su koyalım ve bu suyu sık sık tazeleyelim!

21 Ağustos 2015 Cuma

GÜNÜN DOSTU


Halkı dürtmese şemsiyeyle güvercinleri dürter. Güvercinler seni yemez, o şemsiye nedir, madem o kadar korkuyorsun o zaman zavallıları ne dürtüyorsun??? Aşağıdaki yoruma ise ayrıca koptum :D






16 Ağustos 2015 Pazar

TATİLDEYİM



     Farketmişsinizdir bu aralar blogla fazla ilgilenemiyorum çünkü tatildeyim ama gelen sorularınızı cevaplandırmaya devam ediyorum. Yeni içeriklerim sonbahar ayında İstanbul'a dönünce tam hız yüklenmeye devam edecektir. Zaten tatilde de yüzmediğim vakitlerde yazlığımızda bahçemize terkedilen 100'e yakın sokak kedisiyle uğraşıyorum, İzmir'den ücretsiz kedi isteyen varsa yardımcı oluruz :)

11 Ağustos 2015 Salı

MAHKEME SOKAKTAKİ HAYVANLAR İÇİN ÖYLE BİR KARAR VERDİ Kİ

Türkiye'de bir mahkeme sokaktaki hayvanlar için öyle bir karar verdi ki..

SOKAK BESLEMELERİMİZ İÇİN EMSAL OLACAK BİR KARAR

ŞİMDİ DERİN BİR DERİN NEFES ALIN !!!! 
BİRAZDAN OKUYACAKLARINIZ, SİZİ ÇOK ŞAŞIRTACAK..... 
OLAY ''TÜRKİYE''DE YAŞANIYOR, VE KARAR BİR ''TÜRK MAHKEMESİNDEN''ÇIKIYOR.... TAM YERİDE, İSTANBUL 65.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ !!!!! 
KURTKÖYDE ''SİBEL HIZAR''İSİMLİ BİR HAYVANSEVER,SOKAKTAKİ HAYVANLARIMIZI BESLEMEKTEDİR...BİR VATANDAŞ BUNA KARŞI ÇIKAR... BU ZATIN ADIDA ''FERRUH TUNÇ''TUR....''SİBEL HIZAR''TEHDİTLERE FALAN ALDIRIŞ ETMEZ...''CAN''LARI BESLEMEYE DEVAM EDER....YİNE BİR GÜN BİR BESLEME ANINDA ''FERRUH TUNÇ'' BU KEZ SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRIDA BULUNUR....VE İKİ TARAFTA MAHKEMELİK OLUR..... ''FERRUH TUNÇ'' SOKAKTA BESLEME YAPIYOR DİYE ''DAVACIDIR''..... ''SİBEL HIZAR'',HAÇİKO'DAN YARDIM İSTER.... HAÇİKO ''AVUKAT ALPER KARASU''YU DAVAYA MÜDAHİL EDER... VE DAVA GÖRÜLÜR..... 4 EKİMDE ''KARAR''ÇIKAR.... MAHKEME, ''SOKAKTAKİ HAYVANLARI BESLEMEK YÜKÜMLÜLÜKTÜR'' KARARI VERİR.... ''FERRUH TUNÇ''A 100 GÜN BİRİM KARŞILIĞI PARA CEZASI VERİLİR....5 YIL BOYUNCA ''DENETİM'' ALTINDA KALMA CEZASI ALIR.... ''SİBEL HIZAR''IN SOKAKTAKİ HAYVANLARI ÖZGÜRCE BESLEMEYE DEVAM EDEBİLECEĞİ AÇIKLANIR..... 

HAÇİKO'NUN DESTEĞİ, ''SİBEL HIZAR''IN KARARLILIĞI, BUNDAN SONRASINA ''EMSAL''OLACAK BİR KARAR ÇIKARTMIŞTIR.... 
TEŞEKKÜRLER SİBEL HIZAR, TEŞEKKÜRLER HAÇİKO...... 
NOT;HAÇİKO (hayvanları çaresizlikten ve ilgisizlikten koruma derneği) dir.


CEVAP: POPO KISMINDA TÜY DÖKÜLMESİ








      Tavşanınızı asla yıkamayın, popo kısmı ıslak kalmış olabilir, her zaman kuru kalmasına özen gösterin, tuvaleti çok hijyenik olsun, leğeninde en az 2-3 parmak talaş olsun, veterinere danışıp tavşanınıza kuşlar için satılan vitaminlerden alıp 15 günde bir suyuna 1-2 damla damlatabilirsiniz, tavşanınızı acilen veterinere götürün, lokal tüy dökülmeleri genelde mantar, egzama gibi ciddi deri hastalıkları yüzündendir, eğer böyle birşey ise vakit kaybetmeyin. Geçmiş olsun.

6 Ağustos 2015 Perşembe

UŞAK'TA 300 KÖPEK ÖLDÜRÜLDÜ!!!




      Uşak Belediyesi'nin, TIR dorsesinde Denizli'nin Çivril ilçesine gönderdiği 300 sokak köpeği sıcak ve havasızlıktan öldü.


Uşak
 Belediyesi'nin, TIR dorsesinde Denizli'nin Çivril ilçesine gönderdiği 300 sokak köpeğinin birçoğu, sıcak ve havasızlıktan öldü. Özlem Yapı Kooperatifi bölgesinde devriye gezen polis ekibi, saat 04.00 sıralarında yol kenarına park edilmiş, 64 BA 576 plakalı bir evden eve nakliyat kamyonundan şüphelenerek arama yaptı. Şoförden evrakını isteyen polisler, kamyonun kasasını açınca 300’e yakın köpek olduğunu gördü. Şoför O.S. (57), köpeklerin Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderildiğini ifade ederek, "Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmamla Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Köpekleri Uşak Belediyesi, Çivril’e bırakılmak üzere gönderdi." dedi.

Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı sorumlusu Can Güllübaş’ın olay yerine çağrılmasıyla kamyon kasasından birkaçı indirilen köpekler, yeniden yüklenerek Uşak’a geri gönderildi. Şoför O.S. ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çivril Belediye Zabıtası ekiplerinin, köpekleri getiren nakliye firması hakkında tutanak tuttuğu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu arada Çivril Belediyesi'nin Uşak Belediyesi görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenidi.

TAWŞİ DER Kİ;  Bu, Uşak Belediye Başkanı'nın yaptığı bir katliamdır!!! Ha 300 askerimiz şehit olmuş, ha 300 madencimiz göçük altında ölmüş, ha 300 zavallı köpek böyle öldürülmüş! Bunu yapan AKP'li belediye başkanı "AVUKAT" Nurullah Cahan'dır!!! Avukat bir kişi bunu yapıyorsa adaletimizin halini siz düşünün bu arada!! Sen 300 zavallı cana nasıl kıyarsın, barınak bilinçli bir şekilde komple boşaltılıyor ve hayvanlar bilinçli şekilde tırda telef ediliyor! İnşallah kendi daha beter şekilde can verir! O hayvanlar zaten aç, bir lokma kuru ekmeğe muhtaçlar, sen onlardan ne istersin! Bir internet sayfası açtırıp hepsine yuva buldurmak bu kadar mı zordu!! Bir gecede hepsini öldürtmek daha kolaydı değil mi!! Ben AKP'li siyasetçiler için diyorum ki tamam çalıyorsunuz ama bari sokak hayvanlarının kılına dokunmayın diyorum ama hem çalıp hem bu zulümlere göz yumuyorsanız siz hem hırsız hem de katilsiniz!!! Eğer yüreğinizde bir gram hayvan sevgisi varsa lütfen aşağıdaki telefon numaralarını arayıp tepkinizi dile getirin, bu adamın ceza alıp, avukatlıktan ve belediye başkanlığından da ihracını da sağlayın;

https://www.facebook.com/953915024622832/photos/a.965619953452339.1073741828.953915024622832/1096891373658529/?type=1&comment_id=1096979356983064&offset=0&total_comments=68&notif_t=photo_comment_tagged#

Uşak Belediyesi Tel: 0 276 221 40 00
Uşak Orman Su Şube Müd. Santral :0 276 227 37 24
Orman Su Bölge Müd. 0 272 213 53 51
bilgi@usak.bel.tr,
afyon@ormansu.gov.tr
Bimer
Uşak Barosu
Tüm hayvan dernekleri

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29746826.asp

4 Ağustos 2015 Salı

KOMŞUNUZ HAYVANLARINIZI ŞİKAYET EDERSE


GÜNÜN DOSTU


CEVAP; SN.İPEK EPER, TAVŞANDA TÜY DÖKÜLMESİ VE SİYAH NOKTALAR









      Merhaba İpek Hanım, tüy dökülmesi ve siyah noktalar yukarıdaki fotoğraftaki gibi mi? Tavşanınız Aslanbaş mı?  Bu sorun varsa kullanılan herhangi bir ilaç nedeniyle, yapılan bir enjeksiyondan, verilen bir yiyecek alerjisinden ya da stresten oluşabilir. Ama stres en son şüphem çünkü streste böyle bir renk değişimi olmaz. Diğerleri ağır basıyor. Kısa sürede veterinere götürün derim.