"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Nisan 2016 Cumartesi

YARIN İBB ÖNÜNDE KISIRKAYA EYLEMİNE GEL!



17 NİSAN PAZAR 

SAAT 14:00

YER: FATİH SARAÇHANE'DEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BİNASI ÖNÜ

SEN DE GEL!!!

Pankart ve düdüğünü unutma!

Önce linki incele;

https://www.facebook.com/%C4%B0BB-Ger%C3%A7ekleri-532533463594212/?fref=ts

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul’daki sokak hayvanlarını, toplayıp Kısırkaya’daki barınağa götürmesini 17 Nisan Pazar günü saat 14:00’de Saraçhane’deki İBB binası önünde protesto edeceğiz.
 İBB toplama ekiplerinin gece dâhil,  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olarak çok vahşi şekillerde hayvanlar toplanmaktadır.
“Yasaya göre kısırlaştırılan ve küpelenen hayvanların alındıkları yere bırakılması zorunlu. Ancak İBB kısır ve küpeli olanları dâhil topluyor. Silivri’den onlarca köpek toplandı ve yüz kilometreden fazla bir mesafe katledilerek Kısırkaya’ya götürüldüler. Birçok ilçeden toplanan diğer köpeklerin çoğu ortada yok, geriye kalan bir avuç hayvan da alındıkları yere değil, ormanlara, dağlara atılıyor. Pendik ormanları, âdeta bir köpek havzasına dönüştürülmüş durumda. Mahallelerden toplanan hayvanları takip etsek de akıbetlerini öğrenemiyoruz.”
Eylem için Anadolu yakasında Kadıköy evlendirme dairesi önünden ve Avrupa yakasında Beşiktaş iskelesinin önünden saat 12.00'de ücretsiz servis kaldırılacak.

Mahkeme Kısırkaya barınağını mevzuata aykırı bulmuştu

Hak savunucuları, Kısırkaya barınağını inşası başladığı günden beri protesto ediyor.
Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği, Kısırkaya’daki barınak projesinin mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için İBB’ye başvurmuş, İBB bu talebi reddetmişti. Dernek, bunun üzerine 22 Temmuz 2014’te İBB’ye dava açmıştı.
İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Temmuz 2015’te İBB’nin barınak projesinin iptal edilmesi için gelen talebi reddetmesini hukuka aykırı bulmuş, barınak inşaatının mevzuat hükümlerine açıkça aykırı olduğunu ifade etmişti.

İhlaller için “İBB Gerçekleri” sayfasını kurdular

Hayvan hakları savunucuları, Facebook’ta kurdukları “İBB Gerçekleri” grubunda, İBB’nin barınaklarında hayvanlara yönelik uygulamalarında hak ve yasa ihlallerine yer veriyor.
Bunlardan bazıları şöyle:
* Mart ayında, uyuz olan bir köpek gönüllüler tarafından sonucu yakalanıp, tedavisi için İBB Tepeören’e götürüldü. Gönüllüler, daha sonra besleme yaparken tedavi edilmeden barınaktan salınmış hayvanla karşılaştı.
* İBB’nin köpek toplama aracının dışardan hava girişini sağlayan fanları bozuk, içeriye yeterli hava akımı sağlayan pencere sayısı ise üzere yetersiz.
* İBB Tuzla-Aydınlı barınağında bir köpek toplama aracına alındıktan sonra barınağa geldiği gün personelin dikkatsizliği ve umursamazlığı sonucu, araçtan indirildiği anda kulübede bağlı duran başka bir köpeğin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.
* İBB Tuzla-Aydınlı’da ayakta duramayacak haldeki köpek , acilen bakıma alınması gerekirken kafeste bekletiliyor.
* Süt isimli köpek Yavuz Selim mahallesinde iki yıldır yaşadığı evinin önünden İBB Tuzla-Aydınlı ekipleri tarafından alındı. Köpeğe bakan kişi, İBB Tuzla-Aydınlı’yı defalarca aramasına rağmen yetkililer böyle bir köpek almadıklarını söylediler. Ancak Süt’ün üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla Aydınlı Geçici Hayvan Bakımevi yazan araca bindirildiğini civardaki bir işyeri kamerasına kaydedildi. Yetkililer kamera kayıtları olduğunu öğrendiklerinde köpeğin alındığını, erkek olduğu için kısır olduğunu anlayıp geri bıraktıklarını söylediler.
* Kartal tren istasyonu yakınlarında mahallelinin baktığı Kurt, Yavuz Sultan Selim Hastanesi idaresinin “mikrop saçıyor” şikayeti üzerine, İBB ekipleri tarafından iğne atılarak uyuşturulup, araca bindirildi. İki gün boyunca önce İBB Tepeören’e oradan İBB Cebeci’ye götürülen Kurt, gönüllülerin ısrarlı aramaları sonucu alındığı yere geri getirildi ancak uyuşturucu iğnenin iç organlarında yarattığı tahribattan dolayı arka ayakları tutmaz vaziyetteydi. Gönüllüler tarafından özel bir klinikte tedavi altına alınan Kurt, iğneler neticesinde oluşan iç organlarında ki tahribattan dolayı yaşama daha fazla tutunamadı. (ÇT)

http://bianet.org/bianet/hayvan-haklari/173928-ibb-onunde-hayvan-barinaklarindaki-ihlalleri-protesto-edecekler




2 yorum:

  1. Merhaba bu yazınızla ilgili değil ama bişey sormak istiyorum. Ben tavşanıma yeni yem aldım ama içinden böcek çıktı böceklenmiş galiba ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kusura bakmayın bazı sebeplerden dolayı ilk defa böyle uzun süre yazamadım. Acilen fişiyle geri götürün ve paranızı geri isteyin veya değiştirin eğer para iade etmeyi kabul etmeyip değiştirirlerse de yeni paketi önlerinde açıp kontrol edin. Bir daha da tarihlerine çok iyi bakarak alın.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.